Přejít k navigaci

Potvrzení plnoletosti


Právě se chystáte vložit do košíku zboží, které ze zákona můžete zakoupit pouze v případě, že jste dosáhli plnoletosti.
Svým souhlasem potvrzujete, že jste starší 18ti let.



Pokud jste mladší 18ti let, užívejte si radostí života bez dospěláckých neřestí.

Pečení chleba

Propadli jste jako my pečení domácího chleba? Kdo jednou zkusí domácí chléb, už nechce jiný. S čerstvě namletou moukou je to docela jiný level! Máme pro vás ošatky na pečení chleba i krásné a funkční pytlíky na jeho uchování. Pokračovat


Náš oblíbený recept na chleba:
1) Na rozkvas smícháme 140 g žitné mouky + 50 g kvásku + 160 ml vody, necháme kynout 8 hodin.
2) Odebereme trochu kvásku na příště (cca dvě vrchovaté kávové lžičky).
3) Přidáme 310 ml tekutiny (většinou vody, nebo piva, nebo vody a kefírového mléka) + 600 g pšeničné mouky a promícháme.
4) 50 až 60 min necháme kynout.
5) Přidáme 2 kávové lžičky soli, 1 kávovou lžičku kmínu, možno přidat chlebové koření podle chuti, a semínka (lněná, sezamová, chia…). Vše dobře prohněteme 7 až 10 min.
6) 50 až 60 min necháme kynout.
7) 4 x přeložíme těsto mokrou rukou.
8) 50 až 60 min necháme kynout.
9) 4 x přeložíme těsto mokrou rukou.
10) 50 až 60 min necháme kynout.
11) Uděláme bochánek a vložíme do ošatky vysypané kukuřičným škrobem.
12) Těsto v ošatce necháme kynout 2 až 2,5 hod v pokojové teplotě, nebo 8-16 hod v ledničce.
13) Těsto vyklopíme na plech s pečícím papírem a dáme do předem rozehřáté trouby na 250°C. Na spodní plech do trouby nalejeme 2 dcl vřelé vody. Pečeme 15 min na 250°C, po 15 minutách vyjmeme plech s vodou a teplotu snížíme na 190°C. Při této teplotě pečeme ještě 30 min.
14) Chleba necháme vychladnout.



SHOPROKU 2018 2019 2020 Vítěz