Ošatka na chleba oválná - Klas
Ošatka na chleba oválná - Klas
Ošatka na kynutí chleba z přírodních materiálů: pedigu a dřeva. Ideální na domácí pečení chleba, ošatka zajistí klasický oválný tvar bochníku s ozdobou ve tvaru klasu obilí.
Vnitřní rozměry ošatky jsou 25,5 cm x 14 cm, je na bochník cca 1 kg, na který budete potřebovat 500 g mouky. Před vložením těsta do ošatky doporučujeme vysypat škrobem (např. kukuřičným) nebo hrubou moukou. Ošatka by se neměla namáčet, pouze v případě potřeby vykartáčovat a nechat oschnout.
Vnitřní rozměry ošatky jsou 25,5 cm x 14 cm, je na bochník cca 1 kg, na který budete potřebovat 500 g mouky. Před vložením těsta do ošatky doporučujeme vysypat škrobem (např. kukuřičným) nebo hrubou moukou. Ošatka by se neměla namáčet, pouze v případě potřeby vykartáčovat a nechat oschnout.
Detaily zboží
Parametry
Výška: 9,5 cm
Šířka: 15,5 cm
Délka: 27,5 cm
Váha: cca 270 g
Materiál
pedig
dřevo
Kód produktu
49457
49457
EAN
8592381158972
8592381158972
Fotografie od zákazníků
Ošatka na chleba oválná - Klas - hodnocení
5
(1)
(1)
5 |
|
1 |
4 |
|
0 |
3 |
|
0 |
2 |
|
0 |
1 |
|
0 |
Seřadit názory: nejpřínosnější
/
nejnovější
Zobrazeno 1 až 1 z 1
Krásná ošatka podle vzoru Orionu. Kvalita nad očekávání. Vyzkoušena na kváskovém chlebu, který připravuji takto:
Je toto hodnocení přínosné? ANO (2)1) rozkvas: Smícháme 150g žitné chlebové mouky se 150 ml vlažné vody a s 2 lžícemi aktivního kvásku
2) přikryjeme fólií a necháme kynout 10-12 hodin
3) příprava těsta: ODEBRAT ZPĚT 2 LŽÍCE KVÁSKU DO SKLENICE!
zbytek rozkvasu smícháme s 200-250ml vody(podle konzistence), 175g pšeničné chlebové mouky, 175g hladké mouky, 50g žitné chlebové, 11 g soli a trochou kmínu (ca 5 g) 4) zaděláme těsto
5-7) namočíme si ruce a přeložíme těsto celkem 3x po 30-45 min
8)vysypeme ošatku, přeložíme naposledy chleba aby byl kulatý a vložíme do ošatky
9) necháme kynout než bude do požadované výšky
10) předehřejeme troubu na 250 stupňů, vložíme do spodu trouby pekáček s vodou
11) vyklopíme chleba na plech, vložíme do trouby a snížíme teplotu na 230 stupňů a pečeme 10 minut
12) poté snížíme teplotu na 200 stupňů a pečeme dalších 25-30 minut (radši hlídejte, každá trouba peče jinak)
13) dáme chléb z plechu na mřížku vychladnout. Dobrou chuť.