Kabusecha Baisen BIO
Kabusecha Baisen BIO
Kabusecha v japonštině znamená zastíněný čaj. Kabusé jsou rohože, kterými se přikrývají plantáže. Čajové lístky pro výrobu tohoto čaje byly po sedm dnů z 50% stíněny. Jehličkovité, svěže zelené lístky vytvářejí čirý, žlutozelený nálev. Vůně i chuť čaje je pronikavá, dlouhotrvající, dominuje v ní vlašský ořech následovaný lehkou notou oříšků pekanových.
Uvedená cena jest za 50g čaje.
Tip na přípravu: 8 gramů čaje zalijte 0,5l převařené vody o teplotě 65-70°C, louhujte 2 minuty. Možno připravit 3 nálevy.
V jakém balení vám Kabusecha Baisen BIO dorazí? Přečtěte si více o tom, jak balíme čaje.
Uvedená cena jest za 50g čaje.
Tip na přípravu: 8 gramů čaje zalijte 0,5l převařené vody o teplotě 65-70°C, louhujte 2 minuty. Možno připravit 3 nálevy.
V jakém balení vám Kabusecha Baisen BIO dorazí? Přečtěte si více o tom, jak balíme čaje.
Detaily zboží
Fotografie od zákazníků
Kabusecha Baisen BIO - hodnocení
5
(2)
(2)
5 |
|
2 |
4 |
|
0 |
3 |
|
0 |
2 |
|
0 |
1 |
|
0 |
Seřadit názory: nejpřínosnější
/
nejnovější
Zobrazeno 1 až 2 z 2
Výborný čaj, který má díky svému zpracování jedinečnou chuť. Ideální k popíjení do těchto horkých dnů - povzbudí a ochladí, navíc ho je možno připravit i jako ledový. Aby byl výsledek co nejchutnější, je třeba se přípravě opravdu věnovat.
Je toto hodnocení přínosné? ANO (1)Zatím nejdražší čaj, který jsem si koupil, ale koupě rozhodně nelituji. Jak jsem následně vyrozuměl, jedná se o "mezistupeň" mezi čaji Gyokuro a Sencha (Gyokuro je zastíněno 20 dnů, Sencha se nezastiňuje). Barva lístků je krásně zelená, jako třeba listy špenátu, chuť je plná a z mého pohledu nesrovnatelná, ještě jsem takový čaj nepil. Při dodržení postupu přípravy a dávkování získáte opravdu lahodné tři nálevy. Čaj se stal mým oblíbeným, kupoval jsem ho v půlce dubna a v půlce června už mi znatelně dochází. Někdy snad čaj porovnám s oním slavným Gyokuro, ale zatím mě odrazuje cena a navíc není dostupný zde na e-shopu.
Je toto hodnocení přínosné? ANO