Klávesové zkratky na tomto webu Přejít k navigaci

Černý čaj

Černý čaj, nesmrtelná klasika dovážená z Asie do Evropy již od 17. století. Nápoj silného aroma a tmavé barvy, má u nás mnohem delší tradici, než velejemný čaj zelený. Důvod je prostý. Černý čaj byl pro přepravu lodí méně choulostivý a dokázal cestu ze vzdálených krajin přečkat, aniž by příliš ztratil na kvalitě. Díky neobvyklé chuti a povzbuzujícím účinkům si získal velkou oblibu, a poptávka jen rostla. Pokračovat


  • Země

Assam Dhelakat

39 Kč
skladem

5 z 5 hvězdiček!

Rwanda Rukeri OP

39 Kč
skladem

5 z 5 hvězdiček!

Ceylon Adam's Peak

49 Kč
skladem

5 z 5 hvězdiček!

Assam Mangalam

49 Kč
skladem

5 z 5 hvězdiček!

Gruzie OP

29 Kč
skladem

4 z 5 hvězdiček!

Golden Nepál

59 Kč
skladem

5 z 5 hvězdiček!

Darjeeling Himalaya BIO

79 Kč
skladem

5 z 5 hvězdiček!

Assam CTC BIO

39 Kč
skladem

5 z 5 hvězdiček!

Nilgiri Shiva BIO

49 Kč
skladem

5 z 5 hvězdiček!

Keemun OP

39 Kč
skladem

Ceylon Tiger River

49 Kč
skladem

Golden Yunnan

59 Kč
skladem

5 z 5 hvězdiček!
poslední kusy

Assam Oodlabari FF

59 Kč
skladem

Směs Samovar

39 Kč
skladem

5 z 5 hvězdiček!

Lapsang Souchong

39 Kč
skladem

5 z 5 hvězdiček!
poslední kusy

Nepal Kuwapani BIO

99 Kč
skladem

Keemun Special

59 Kč
skladem

5 z 5 hvězdiček!

Rize

29 Kč
skladem

5 z 5 hvězdiček!

Assam Brahmaputra BIO

69 Kč
skladem

Assam OP

39 Kč
skladem

5 z 5 hvězdiček!

Ceylon Moslim Tea

69 Kč
skladem

4 z 5 hvězdiček!

Golden Monkey BIO

119 Kč
skladem

5 z 5 hvězdiček!

Diang Hong Gong Fu

139 Kč
skladem
doporučujeme

Gruzie Avto

99 Kč
není skladem

5 z 5 hvězdiček!

Základem pro výrobu, je stejně jako u zeleného čaje rostlina s názvem Čajovník čínský. Rozdílný je ale způsob zpracování čajových lístků. Černý čaj vzniká plnou oxidací. Znamená to, že se struktura lístku naruší rolováním a tím se spustí oxidace. Ke konci se proces zastaví sušením v horkém vzduchu. Výsledkem je černohnědá barva listů a plná chuť, která se skvěle hodí i pro kombinaci s dalšími přísadami. V řadě zemí je zvykem černý čaj sladit, přidávat koření, mléko či citrón. Svůj oblíbený způsob přípravy, můžete objevovat společně s námi nabízenými čaji, dováženými z plantáží Indie, Srí Lanky, Nepálu, Číny či Gruzie.

Toužíte-li po dalších informacích, naleznete je v našem průvodci o čaji.

.

SHOPROKU 2018 Vítěz

SHOPROKU 2019 Vítěz